Wednesday, June 27, 2012

Sidleds-Spanien - det är brassarnas fel

På ämnet sidleds-Spanien så vill jag bara förmedla följande. För 25-30 år sedan eller nåt sånt så beklagade sig min pappa över att Brasilien spelade handboll. Inte handboll som i hands då utan i hur de spelade bollen; från den ena spelaren i sidled till nästa och han i sidled till nästa sen tillbaks... fram o tillbaks. Det var inte en särskilt rolig fotboll de visade upp menade han. Min bror och jag, som aldrig hållit på Brasilien för övrigt, har sedan dess varit uppmärksamma på detta trista sätt att lira boll på och har inte direkt jublat över Brassarnas framträdanden i VM-turneringar genom åren eller åt Barcelonas (som inspirerats av Brasilien?) handbollspelande de senaste 10 åren.

Sedan 2006-2007 nån gång så har Spaniens landslag anammat Barcas sätt att spela på men först nu reagerar publik och s.k. experter. På tiden att folk vaknar!

Minns med glädje när Brasilien mötte Norge VM 1998 och blev helt ställda då de för plötsligt mötte ett lag som spelade ett disciplinerat försvarsspel. Brassarna passade i sidled och Arne Hegerfors (tror jag det var) utbrister "Brassarna dominerar". I själva verket väntade norrmännen på att de skulle anfalla. Brassarna gör 0-1 i 78:e men Norge vinner med 2-1!

 
1-1 37:20 in i denna film och vid 41:55 så blir det straff för Norge.
http://www.youtube.com/watch?v=_Hro5R5fskw