Wednesday, July 6, 2011

Remote datorsupport från Indien

Blev just uppringd av en person från ett företag "Ring2Geeks" som hade upptäckt att min dator blivit drabbad av malware och spyware. OMG!

På knackig engelska med indisk brytning berättade de att de fått informationen från "the Windows main server" (va bra att det finns en sån server, det visste jag inte...). Vilken tur att de ringde upp så jag kunde låta dem ta över min dator o fixa problemet. NOT!

Jag uppehöll dem med lite frågor i alla fall o till slut tog en person med lite bättre engelskakunskaper över och lät irriterad på alla mina frågor:

- What is the name of the malware or spyware that is running on my computer?
- Do you think they have a name?
- Yes, I certainly do, the anti-virus company allways give them names.
- We are not an anti-virus company.
:/

Jag frågade vad han tyckte om att jag kunde se att folk på nätet tyckte de var en bluff och han replikerade med att "Only because someone say that you are a bastard you don't...". Nån fråga till om hur denna windows main server funkade så meddelade han att han inte hade tid att förklara utan nu fick jag bestämma mig om jag ville ha hjälp eller ej... sen la han strax på luren.

Egentligen borde man väl bli förbannad på dylika bedragare men det var lite kul att se hur dåliga förklaringar de hade till saker o ting :)

Här kan man läsa mer om detta fenomen.