Monday, April 25, 2011

Dalai Lama tar över Syrianska

Dalai Lama har ju som bekant nyligen meddelat att han kommer avgå från sin post. Nu avslöjas hans nästa jobb; Tränare för Syrianska. "Nu ligger ansvaret på mina axlar att se till att spelare och publik använder icke-våldsmetoder" ska Dalai Lama ha uttalat enligt gratistidningen Stockholm City efter avslöjandet. City presenterar också en bild på den nye tränaren, i en för honom särskilt uppsydd tränarmundering.
 Syrianska svarar alltså på huliganernas attack under måndagens hemmamatch med en sensationellt grepp där de rekryterar en tränare helt utan tidigare meriter från att träna eller leda ett fotbollslag.

Syrianskas ordförande Andreas Temiz ska enligt säkra källor genom åren ha uppskattat Dalai Lamas tolerans, kärleksfullhet och medkänsla och sett det faktum att Dalai Lama är en hängiven anhängare av Ahimsa, Mahatma Gandhis lära om ickevåld, som en möjlighet att minska antalet gula kort för det egna laget ute på plan.

Saturday, April 16, 2011

Gammal skåpmat om Björklund och FPs skolpolitik och sätt att bedriva politik

Många verkar tycka att FP har en bra skolpolitik. Jag undrar om de då menar den politik som fokuserar på repressiva åtgärder som att ta ifrån ungarna deras mobiler, hämta dem med polis om de inte kommer till skolan eller andra "kreativa" förslag om "ordning o reda" som verkligen tar tag i grundproblemet (för det handlar ju inte alls symtom på något sätt)?

Eller avses deras sätt att ljuga om den svenska skolan? Lyssna gärna på denna där Björklund avslöjas som en riktig ärkelögnare: "Kris i skolan?" - sänt 24 aug 2008 (MP3)
(eller läs här: "Kris i skolan?" - Om del 1)
Det borde vara kriminellt att ljuga så mycket om man har den befattning han har. Då han ska försvara sig så kommer bara nya lögner. Extremt pinsamt!

Björklund menar t ex att en undersökning (PISA) visar att: ”Inget annat land har lika mycket skolk som Sverige. Inget annat land har lika mycket sena ankomster, lika mycket skadegörelse och stöld eller lika grovt språk i klassrummet med svordomar som Sverige. I inget annat land är det stökigare i klassrummet än i Sverige.” (källa: "Klassklyftorna i skolan ökar dramatiskt"
 "A very disturbing statement" säger en av OECDs analytiker som jobbat i många år med bl a denna undersökning. Björklund refererar menar hon till saker som inte ens ingått i undersökningen. I själva verket visar någon av de undersökningar han hänvisar till att de svenska eleverna käner sig tryggast av alla elever.

B skrev också i samma artikel: "I matematik och naturvetenskap ligger Sverige numera på den undre halvan av tabellerna. Finland ligger etta i såväl matte som naturvetenskap och läsförståelse." I programmet talar de med olika experter, från olika länder, och de ifrågasätter starkt dessa och många andra uttalanden från Björklund. SR skriver: "Men Sverige återfinns inte i den nedre delen av tabellerna, utan tvärtom i den övre tredjedelen eller i mitten av tabellerna, över OECD-genomsnittet i samtliga fall." (källa: "Kris i skolan?" - Om del 1)
I samtliga fall!

Angående FPs iver att införa Ordning och reda genom repressiva åtgärder så kan man se här hur experter i ämnet (som FP sällan lyssnar på eller hänvisar till på ett korrekt sätt) har en helt annan uppfattning om hur ordning o reda ska uppnås: Sanktioner mot störande elever

Avslutningsvis vill jag bara förmedla att Björklunds sätt att bedriva politik får mig att tänka på vad jag läste i en biografi om Hitler, där man skrev att Hitler sagt angående att ljuga; "Om man ljuger tillräckligt många gånger så kvarstår alltid ett uns av sanning även efter att lögnen avslöjats." (jämför det förhatliga talesättet ”Ingen rök utan eld”). Något Hitler utnyttjade i sin propaganda. Tyvärr är det nog så att detta fenomen verkar uppstått i detta fall. Min bild är att många som inte har egna barn i skolan tycker att det är kris i skolan medan många som har barn i skolan tycker att skolan stället högre krav nuförtiden; mycket läxor, höga krav på eget ansvar, höga krav på självständigt arbete, höga krav på mer avancerat arbete (analys och reflektion snarare än faktainlärning).

Friday, April 15, 2011

Ideal-regering

Nu vet jag! Vi gör så här; En moderat får bli finansminister, en sosse socialminister, en miljöpartist miljöminister, en folkpartist utbildningsmin... äh fan, där sket det sig.