Thursday, November 4, 2010

Kunglig UppSTÅNDelse

Här kommer en länk till en gammal, helt underbar låt, kommenterandes fenomenet de senaste dagarnas uppståndelse i media är exempel på. Jag postar länken som en "hyllning" till alla de som i dagarna stormat ut i butiker på nätet och annorstädes för att göra själva utlösaren till uppståndelsen till årets kioskvältare.

Kriminella Gitarrer - Knugens kuk

Sveriges radio blev efter att låten spelats i Ny Våg överhopade med klagomål och anmälda till radionämnden, har för mig att de blev fällda alternativt SR beslutade själva att det inte skulle få spelas mer.

En intervju med upphovsmannen

Sunday, August 8, 2010

Sonisphere Sweden 2010

Från Sonisphere2010
Imperial State Electric
Underbart att få se min stora idol Nicke Andersson på scen igen! Härliga låtar, sköna solon med Nicke knäståendes på golvet och hyfsat bra fart på publiken trots den tidiga timmen (12.45).
Höjdpunkter: Deja Vu, Throwing Stones och trumsolot med två trummisar (Nicke + ordinarie trummisen Thomas eriksson).

Alice Cooper
Underhållande show (förstås, det är ju skräckrockens farfar vi snackar om). Riktigt bra ös med ett par riktigt sjyssta solon.
Höjdpunkter: Billion Dollar Babies, Schools Out + Några av de "nya" låtarna.

Från Sonisphere2010
Slayer - Bra ös och respons från publiken, märkligt dock med Tom Arya som brukar röja på ordentligt på scen men nu inte kan det p g a problemen med sin rygg.
Höjdpunkter: Dead Skin Mask, Mandatory Suicide/Chemical Warfare.

Från Sonisphere2010
Iron Maiden
Rätt bra spelning med härlig scendekor etc. De "nya" låtarna (de gjorda efter 1984 ;) är ju dock inte lika bra som de gamla, varken live eller o-live, med undantag för Fear of the Dark förstås och nån annan låt kanske. Så lite väntan/längtan var det stundtals efter gamla godingar som också kom till slut och då reste sig pälsen - fantastiskt härligt!!! Sammanfattningsvis; Lite långa dalar, om än dock inte så låga, men topparna var skyhöga!
Höjdpunkter: Fear of the Dark, Running Free, Hallowed be thy Name + introt till Number of the Beast. Någon var vänlig nog att lägga upp Fear of the Dark från spelningen på Youtube

Från Sonisphere2010
MUD
Gästspleade under andra halvan av festivaldagen gjorde leran på den tidigare fina ängen vid Stora Skuggan.
Höjdpunkt: Denna film som är helt underbar! Såg tyvärr inte brottningen själv förrän efteråt på Youtube.

Mer bilder
För mer bilder (inkl bilderna ovan), klickeliklicka nedan.
Sonisphere2010

Monday, April 26, 2010

Bröllopsstrut och Förlovningssplit?

Så gulligt med GB's nya glass till Vickan (Bröllopsstrut). Ser fram emot att de gör en till Madde också; Förlovningssplit (ett tunt lager av söt choklad över såndär lite för gammal torr syntetisk vaniljglass... eller nåt)!

ps
om ni undrar vad Bröllopsstruten innehåller...
"...potatismjöl, skummjölkspulver, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, lecitin, ammoniumsfosfatider, polyglycerolpolyricinoleat), glukossirap, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, quarkärnmjöl, karragenan), smörfett, salt, kakaosmör, arom, vetefiber, maltodextrin, ytbehandlingmedel (gummi arabicum, shellack), färgämne (betakaroten). "
ds

Tuesday, January 12, 2010

Okänd civilisation redan upptäckt

Intet nytt i forskarvärlden men allt nytt under Googles kameror...
Coolt dock med gamla outforskade civilisationer.

"- Under mig såg jag raka linjer från enorma vägar och runda cirklar som låg utspridda över ett 250 gånger 250 kilometer stort område. Det var fantastiskt. Här skulle det inte finnas någon civilisation över huvud taget." (DN.se citerar Martti Pärssinen)

Skön kommentar på Times artikel om ämnet:
"Ted Schrey wrote:
Wow! First crop circles, now tree circles.
The things they can do today!"

"It’s an ill wind that blows nobody any good." - det var skogsavverkningen som gjorde att dessa strukturer kom i dagen (Pre-Columbian geometric earthworks in
the upper Pur´us: a complex society in
western Amazonia
- Martti Pärssinen, Denise Schaan & Alceu Ranzi).

- och snart kommer filmen, med Mr Pitt i huvudrollen.

En av strukturerna på Google maps.

Monday, January 11, 2010

GM winds down SAAB-såpan

Det känns som de första avsnitten i Säsong 2 av "GM winds down SAAB"-såpan har samma handling de flesta avsnitten på säsong 1.

Customers who bought "GM winds down SAAB" also bought (in order):
-
The Bold and the Beautiful
- True Blood

- Lost
- Terminator 2
- High Road to China
- Vita lögner
- Herbie Goes Bananas
- Six Feet Under
- Gone with the wind
- China Rises

Sunday, January 3, 2010